Nezabudnime na podbeľ

23 04 2010

Ísť na podbeľ je jedna z najkrajších jarných prechádzok. Keď po dlhej zime zakvitne lúka podbeľom, človek má hneď dobrú náladu. Podbeľ okrem toho, že je dobrý na kašeľ a odkašliavanie, je tiež dobrý na nádchu a chrípku. Môžeme ho použiť aj na choroby žalúdku a čriev, zápal močového mechúra, bolesti hlavy.

Čerstvý podbeľ sa lúhuje 15 min. a okrem toho, že je veľmi chutný, je výborný na angínu, pľúcne zápaly alebo zahlienené priedušky. Ako obklad sa použiť na opuchy kĺbov, spôsobené zranením.

Vedeli ste, že usušené kvety sa dajú použiť ako tabak do fajky? Ten sa môže fajčiť pri problémoch s dýchaním a pri bolestiach zubov. Z čerstvých lístkov si ženy môžu urobiť masku ma mastnú pleť.

Advertisement

Akcie

Informácia

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s




%d blogerom sa páči toto: