Pozor na prekyslené telo

23 04 2010

Ste unavení? Nevládzete ráno vstať z postele?  Máte alergie, migrény, hemoroidy? Vypadávajú vám vlasy?  Máte celulitídu alebo nadváhu? Máte problémy s pokožkou?

Kúpte si lakmusový papierik a vyskúšajte, či nemáte prekyslené telo.

Test moču – otestujte svoj prvý ranný moč. Takýto moč je ustálený počas celej noci. Namočte prúžok lakmusu do moču a porovnajte si farebnú zmenu  na stupnici. Optimálna úroveň pH by mala byť medzi 7,35 až 7,45.

Ak máte pH tela menej ako 7,2 , Vaše telo je prekyslené.

Potraviny po požití zmenia vnútorné prostredie na kyslé alebo zásadité. Ak máme mať acidobasické prostredie v rovnováhe, mali by sme potraviny vyvolávajúce kyslé prostredie alebo zásadité prostredie jesť v pomere 1:4.

Krv je vždy zásaditá. Avšak ak dlhodobo máme naše telo prekyslené, odoberá z kostí soli, aby sa udržala v zásaditom stave. A osteoporóza je na svete. Samozrejme kazia sa aj zuby. Kyslé telo vynakladá obrovské úsilie na svoju prevádzku. Preto sme stále unavení, bolí nás hlava. Voda sa zadržuje v tele a prebytok kyselín sa ukladá ako tuk. Spomalí sa lymfa, čím sa začnú v tele ukladať odpadové látky. Spomalí sa trávenie. Vnútorné prostredie sa prehreje. Vzniknú rôzne kamene, hlavne ľadvinové. Zvýši sa cholesterol, zväčší sa prostata. Rakovinotvorné bunky sa v kyslom tele veľmi dobre množia.

Čo môžeme urobiť?

Obmedziť potraviny, ktoré naše telo prekysľujú:

Mäso, kapor, vlašské orechy, kešu, obilniny, šošovica, ementál, údené syry, mlieko, vajcia, tvaroh, alkohol, cukor, slivky, brusnice, ovsené vločky, hrach bravčová masť, káva.

A nahradiť ich potravinami, ktoré v tele vytvárajú zásadité prostredie:

Ryby, zemiaky, kozie mlieko, cibuľa, ríbezle, sušené figy, marhule, banány, mandle, céder, fazuľa, pohánka, paradajky, kapusta, mrkva, ďatle, zeler, uhorka, šalát, špenát, broskyne, jablká, zel. hrášok, hrozienka, čučoriedky, melón, červená kapusta,   pór, hrozno, zel. fazuľka, egreš, šípky, sójová múka, citrusy, materské mlieko.

Ako prvá pomoc sa môže zjesť 3x týždenne pol slivky umeboshi.

 

Dodatok k článku z knihy Omladzujúce odkyslenie, Kurt Tepperwein


Akcie

Informácia

17 komentárov

23 04 2010
Minne

jéj, aký pekný blog 🙂

21 07 2010
Rajka

Valery
nepomohlo by dat si kazdy den 1-2 lyzicky sody bicarbony?

21 07 2010
valery

Pomohlo. Ibaže to nie je riešenie. Problém treba riešiť komplexne. Najprirodzenejšie je to stravou, prípadne kvalitnými prírodnými výživovými doplnkami.

29 07 2012
Telos underground at Mt. Shasta

Hi, i believe that i noticed you visited my website so i got here to return the want?.I am attempting to in finding things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your concepts!!

29 07 2012
Katka

Vsade pisu nieco ine, potom vyznaj sa v tom. Niekde pisu, ze skoro vsetko ovocie je kysle, citala som aj, ze mlieko je zasadite, tu je zas kysle. Kto sa v tom ma vyznat? Inak podarilo sa mi dosiahnut idealne pH 7 podla knihy Omladzujuce odkyslenie a to sodu bik. skoro vobec neberiem, lebo mi je z nej zle. Ale potom som isla na dovolenku kde som so sebou nemohla brat to mnozstvo vyzivovych doplnkov ktore teraz beriem a ani zdravo stravovat sa tam velmi nedalo, tak som to velmi neriesila, a po navrate pH okolo 5,5. Ale teraz uz zase som presedlala na zdravu vyzivu a vsetky moje doplnky vyzivy a uz sa toho chcem drzat.

29 07 2012
Katka

Chcela by som sa este spytat autora clanku, ja som predtym hrozne rada pila kavu, aj 2-3 denne, jak som citala ze to hrozne prekysluje tak som s tym prestala a pijem teraz taku zdravu kavu z huby reishi. Neviem, nakolko je to kysle ci zasadite, ale pijem to 1-2x denne. Davam si do toho ale nizkotucne mlieko ale nie len trocha, mozno aj 50ml. Aj do kavy som si to tak davala, som na to zvyknuta a takto mi to chuti. Chcem sa spytat, ci to nevadi, ci ma to moc nezakysluje? Mne to ale bez mlieka nechuti. Kedysi som si do kavy davala susene mlieko, mala som pocit, ze je to zdravsie, ale potom som citala, ze 20 ci 30% suseneho mlieka obsahuje nejake skodlive mikroorganizmy, uz presne neviem co to bolo ale ze je to pre nase telo skodlive, vraj to moze podporit vznik alergii, nieco take. Tak som si povedala, ze mensie zlo je to obycajne mlieko.

13 09 2012
Ivan

Ahoj Katka, mas pravdu, vsade na nete najdes nieco ine, vacsinou sa jedna o copy a paste informacii vytrhnutych z konceptu. Mam ukoncene Bc. v medicinskej chemii a ked bude niekto tvrdit, ze zemiak so supkou je zasadotvorny a bez nej uz kyselinotvorny, tak je to zavadzajuce, to iste cerstve mlieko a pasterizovane mlieko, nie je mozne tymito jemnymi procesmi zmenit metabolicke produkty, mozu ovplyvnit vysledne pH o par desatin, ale nie “otocit” vyznam o 180 stupnov.

Zacal som citat knihu Omladzujuce odkyslenie a spravat sa podla nej nejaky tyzden, ale neviem, citim sa lepsie, ale to moze byt aj prestavkami medzi jedlami a tym ze nejem neskoro pred spanim. Vela odporucani sa mi zda pritiahnutych za vlasy, nasiel som aj vyjadrenie gastroenterologa, ze cele to s prekyslenim je akasi moda a staci mat pestru stravu a zdravy zivotny styl, navyse taketo stranky vacsinou aj ponukaju svoje produkty. Avsak myslim si, ze rafinovany cukor nema co v strave hladat. Inak tiez zboznujem kavu a ine pochutiny a asi od zajtra sa k tomu vsetkemu vratim a budem pozorovat reakciu tela. Drz sa, Ivan.

13 09 2012
Ivan

Aha ho, ani som si to predtym nevsimol, aj tato stranka ponuka vyzivove doplnky, nezabudajte vyrobcom vyhovuje, ked nie sme zdravi, najlepsie celozivotne. Kazdemu sa vsetko vrati.

18 10 2012
Nika

Ahoj
kde by som mohla najst blizsie informacie o pH jednotlivých potravín – robím menší výskum pre ľudí so sklerózou multiplex – budem im merať pH moču a chcela by som sa taktiež pozrieť bližšie na ich jedálniček a nejako im ho pozmeniť – aby sa cítili lepšie, pretože na viacero ľudí vplýva strava inak. Ďakujem veľmi pekne

1 12 2012
anele

nevedeli by ste mi poradiť kde zoženiem lakmusový papierik? Vďaka

18 03 2013
aaa

v predajni zdravotníckych potrieb

6 04 2013
Jana Šelmeková

Ľudia s diagnozou skleroza multiplex by sa mali vyvarovať týmto 5-tim potravinám-to je základ v zmene stravovania: mliečne výrobky, vajcia, obiloviny, lušteniny, kvasnice a samozrejme všetky výrobky obsahujúce tieto zložky. Treba prejsť na makrobiotiku a to ale na 100%. Výsledky Vás ohromia…

28 06 2013
Alena Dubjakova

Vsade sa pise o prekysleni organizmu, co vsak robit v prave opacnom pripade…Alkaloza je moj problem….k tomuto problemu sa vsak nachadza len velmi malo clankov a komentov….prosim dajte mi svoj nazor na moj email

23 07 2013
Sona Navratilova

Treba si kupit ionizator, ktory vyraba zasaditu ionizovanu vodu a tu pit. Pozri info o lieceni ionizovanou vodou.

3 09 2013
jozef

to je ale pekná blbosť skúšať kyslosť organizmu podľa pH moča!!! Ved moč musí byť kyslý, vylučuje predsa kyseliny z tela optimálne pH moču je okolo 5,5 zásaditý moč svedčí pre infekciu obličiek, kde preboha chodíte na tieo bludy?

15 09 2014
Pán Šťastie

Ako to, že toľko ľudí verí amatérskym nezmyslom o “prekyslení organizmu”? Skúste si prečítať článok od odborníka s lekárskym vzdelaním: http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=998&Itemid=30 Prajem vám všetkým mnoho zdravia.

24 01 2019
Francesco

After you have realized the basic principles – the deposit bonuses is there for you yourself to
accumulate.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s




%d blogerom sa páči toto: