Všetko so všetkým súvisí

23 04 2010

Kvalita funkcie obličiek rozhoduje o osobnosti človeka a o vzniku mnohých chorôb ako je reumatizmus, bolesti chrbtice, impotencia, zápal prostaty, rednutie kostí, kožné choroby… Obličky riadia minerálne hospodárstvo. Na meridiáne obličiek je močový mechúr a tieto orgány spolu v orientálnom chápaní tvoria jeden funkčný celok. Oslabením tohto okruhu sa oslabí chrbtica, konkrétne časť krížovej chrbtice, bedrovej chrbtice, prechod medzi lebkou a krčnou chrbticou, temeno a čelo. Obličky vládnu srdcu. Nadobličky sú veľmi citlivé na psychické vypätie a stres. Nadobličky, stres a infarkt srdca sú rodnými bratmi.

Orientálna medicína obviňuje obličkový okruh so spolupráce na angíne. Angínu by mal dostať človek, ktorý má oslabený tento okruh a stretne sa so streptokokom. A s tým má súvis aj nočné pomočovanie detí.

Obličky disponujú s dvojakým druhom energie.

Prvá je z prijatej stravy. Jej kvalita závisí od kvalita stravy a od toho, ako pracujú črevá. Dvojica hrubé črevo a pľúca ovplyvňujú dvojicu obličky, močový mechúr. Zlé dýchajúci človek preťažuje obličky..

Táto esencia má vplyv aj na pohlavné dozrievanie. Vrchol pôsobenia tejto esencie je u žien v rokoch , ktoré sú násobkom siedmich a u mužov ôsmich. Takže dieťa, ktoré bude najviac obdarené zdravím je, ak má jeho matka 28, 35, 42 a otec 32, 40, 48, 56, 64 rokov.

Druhá energia, ktorou obličky disponujú je získaná od rodičov. Je dedičná. Určuje vrodenú konštitúciu a silu osobnosti. Táto energia sa nedoĺňa a telo s ňou hospodári celý život.

Aj tu majú nadobličky dôležitú úlohu. Sú súčasťou veľmi dôležitej osi podmozgová žľaza, štítna žľaza a nadobličky. Ovplyvňujú psychiku človeka.

Každý okruh má svoju dutinu. Obličky využívajú čelovú dutinu, ktorá spolu s lymfatickým tkanivom tvorí nárazníkový systém.

Z receptorov patrí do okruhu obličiek ucho. V Oriente podľa konfigurácie ušnice robili úsudok o sile osobnosti. Ušnica má byť posadená nízko, má byť mohutná a lalôčik pretiahnutý. Chrupavka má byť pevná a pružná. Takíto ľudia sa dožívajú vysokého veku a sú to silné osobnosti. Aj Budha mal také ušnice.

Šetrime si obličkový okruh.

Ako? Jedzme do polosýta, kvalitnú potravu. Soľou by sme mali šetriť ako zlatom, poškodzuje obličky. Aj cukru by malo byť menej, ako sme zvyknutý.

Bráňme sa pôsobeniu stresu. Naučme sa v živote rozlišovať veci na podstatné a nepodstatné. Nacvičujme telesné uvoľnenie. Úzko súvisí s celým organizmom. Uvedomujme si pokojné a hlboké dýchanie, ktoré je pre organizmus nenahraditeľné.

Čím zložitejší bude náš duševný život, tým jednoduchšia nech je naša strava.


Akcie

Information

2 komentáre

21 11 2017
Ada

Soľou by sme mali šetriť ako zlatom, poškodzuje obličky????? presne naopak, najviac vyčerpané nadobličky potrebujú práve soľ, napr. himalájsku.

21 11 2017
Ada

ospravedlňujem sa za predchádzajúci email, poznámka o soli patrila pre nadobličky, nie obličky. ďakujem

Pridaj komentár